קידום אתרים בגוגל - An Overview
קידום אתרים בגוגל - An Overview
Blog Article
תפקידו של מקדם האתרים בהקשר הזה יהיה לוודא כי האתר מאובטח ומעודכן כל העת בטלאי אבטחת המידע המשוחררים לתבניות ולתוספים בהם בעל האתר עושה שימוש. כמו כן, במקרה של פריצה לאתר, על מקדם האתרים לוודא כי הפוגען זוהה, האתר נוקה, אמצעי הגנה הוטמעו למניעת חזרת הפגיעה, ואז לפנות לגוגל עם בקשת בחינה מחדש של האתר, במטרה להחזיר אותו לאינדקס בצורה המהירה והיציבה ביותר.
מצד שני, אם הצלחתם לשים את ידכם על דומיין וותיק, שמקבל קישורים טובים, אם תשחזרו את הדומיין, תגיעו לתנועה מטורפת בפחות מחצי מהזמן שייקח עם דומיין חדש.
החברה היחידה שהצליחה לעשות שינוי אמיתי ויסודי בעולם הדיגיטל הישראלי.
מנוע החיפוש לא מגיע לאתר שאתם מקדמים בכל יום בהכרח. למעשה, התדירות שבה מבקר מנוע החיפוש אצלכם באתר לצורך שיהוי ומיפוי עמודים שנוספו לאתר תלויה בלא מעט פרמטרים: כמות הקישורים מאתרים שונים הנכנסים אליכם לאתר, תדירות העדכון של האתר, איכות העדכונים באתר (מנוע החיפוש לא ימהר לעדכן את האינדקס שלו בכל עדכון שולי שבוצע לדפי האתר), ההיסטוריה של הדומיין אליו משוייך האתר ועוד.
התחלתי ללמוד ממש לאחרונה מהתכנים שיש לעשהאל ביוטיוב ובאתר - פשוט אין מילים... תוכן ברמה גבוהה, מוגש ברור, מסודר ובשפה פשוטה וקלה ליישום!
כמובן שזה לא יספיק, כי אם האתר שלכם חדש או לא קודם מעולם – גם התוכן הכי פצצתי בעולם לא יביא אותו למקומות הראשונים ללא עזרה חיצונית (קישורים, סושיאל, ושיווק באמצעות תוכן באופן כללי). כן, גם אני חושב שזה דבילי וחבל אבל ככה גוגל עובד, עדיין.
מעט מאוד אנשים יודעים במדויק מהם הפרמטרים האלו, מה משקלם, וגם האם מדובר במנגנון אחיד לכלל האתרים בעולם או שמנועי החיפוש עושים שימוש במספר מנגנוני חוקה על פי העניין והנישה (קטגוריות שונות כמו אתרים סביב בריאות, אתרים סביב ספורט, אתרים סביב חדשות וכדומה.).
חשוב להבין: ישנו הבדל בין כותרת המאמר או העמוד שאתם סיפקתם באמצעות מערכת הניהול של האתר, ובין תג הכותרת המוצג במנוע החיפוש.
לקדם אתרים בגוגל זה בעצם כמו לשחק פוקר עם גוגל, רק שגוגל משחק עם יד פתוחה.
לכן, במידה ומקדם האתרים מזהה בשלב האופטימיזציה שההיררכיה באתר מקשה על ניהול שוטף של קידום האתר (למשל, קיימים עמודים רב נושאיים שקשה לדרג עליהם ביטויי מפתח פופולריים), הרי שאחת מן הפעולות שהוא יכול לנקוט more info (בזהירות, כמובן) היא עדכון ויצירה מחדש של ההיררכיה באתר.
בצורה כזו, לא יווצר מצב שבו אנו מנסים לדרג עמוד יחיד על מספר רב של ביטויי מפתח מעולמות תוכן שונים. אנו יכולים בצורה הזו לאותת למנוע החיפוש שחיפוש של חדשות בנושא ספורט – כדאי שיוביל לעמוד הספורט שלנו, ואילו חיפוש פרטני יותר, של תוצאת משחק כדוריד שנערך אתמול – כדאי שתוביל תת הקטגוריה של כדוריד, תחת עמוד החדשות, ברמת ההיררכיה השלישית.
רבים מבעלי העסקים סבורים שבתחום שבו הם פועלים אין מקום לכתיבת מאמרים ארוכים ולמלא את האתר בתוכן איכותי.
דוגמאות נפוצות למקומות בהם נדרש תכנון מופקד של חווית משתמש הן איזורי קלט ופלט של האתר, ניווט בין דפים פנימיים באתר, היכולת להשאיר פרטי קשר או לפנות לתמיכה ועוד ועוד.
ה"עכבישים" האלו שגוגל מפעיל עולים לא מעט כסף, כנראה במיליוני דולרים ולכן, בכדי לחסוך בעלויות ובשביל להספיק יותר סריקות, גוגל דאג לכך שהעכבישים הללו יצליחו להבין על מה אתר מדבר דרך סריקת הכותרות שבו.